UniQ Start

På lager

Med UniQ START giver du din hund et fundament for et langt og sundt liv. START er et hvalpe- og unghunde foder, nøje afbalanceret så din hund får de bedste betingelser for dens vækst og knogle udvikling. 


FODERET SKAL AFHENTES I VORES BUTIK.


Mere info nedenfor

DKK 539
Produktbeskrivelse

Detaljer

Giv din hvalp de bedste forudsætninger i livet med UniQ Start

Med UniQ START giver du din hund et fundament for et langt og sundt liv. START er et hvalpe foder, nøje afbalanceret så din hvalp får de bedste betingelser for dens vækst og knogle udvikling. Vi har udvalgt de bedste råvarer så det også bliver en fornøjelse for hvalpen at spise.

START indeholder alt, hvad din hvalp har brug for og du bør derfor undgå at tilsætte mineraler og vitaminer for ikke at ødelægge balancen. UniQ START er til rådighed i to pellet størrelser, Small & XL og tilgodeser derfor både hvalpe & juniorer

Fodervejledning
Du kan begynde at fodre din hvalp med UniQ START fra den er 3 uger gammel og fortsætte indtil den er cirka 90% udvokset. UniQ START kan gives både i tør form og op blødt i vand. Sørg for at din hvalp altid har adgang til frisk vand. Du fodrer korrekt, når din hvalp hverken bliver for tyk eller for tynd.

Du bør behandle en færdigblandet portion som en ferskvare. Du bør derfor ikke lade den stå i stuetemperatur hele dagen. Vil du gerne give lidt ekstra kan du blande med lidt A-38 eller en rå æggeblomme i en gang i mellem.

start_graf

Det gør maden for din hvalp

Energi 400 Kcal – 1680 kj
Fodermængde og hundens energibehov er ikke proportionalt med vægten. Derfor er det dagsbehov, som er angivet i fodervejledningen kun vejledende. Du er den bedste til at vurdere, hvor meget din hvalp skal have. Det vigtigste er, at du ikke overfodrer.

 • Hunde med kraftig pels forbrænder mindre end hunde med ringe pels.
 • Store hunde har relativt større forbrug end små hunde.
 • Udegående hunde har større forbrug end indegående hunde.
 • Forskel på individet med hensyn til optagelse og forbrænding
 • Nogle hvalpe og racer er mere livlige end andre
 • 27% Proteiner 
  Proteinerne i UniQ START super premium hundemad kommer fra fisk og kylling. Disse proteiner har høj omsættelighed (biologisk værdi).
  Proteiner er byggestene og nødvendige i vækst og til at opbygge immunforsvar. De kan herudover forbrændes og gemmes som fedt.
  Det er aminosyrerne i proteinerne, hunden skal bruge.
  22 forskellige aminosyrer er nødvendige. Hunde kan selv danne 12. De resterende må tilsættes. Ved at vælge både kylling og fisk som proteinkilde, sikres din hvalp en varieret aminosyre sammensætning af essentielle aminosyrer.
  Især fisk, men også kylling har højere biologisk værdi end eksempelvis kød fra kreaturer og svin.

  • Æg 100
  • Fisk 92
  • Kylling 88
  • Kød 78 – findes ikke i UniQ
  • Sojaprotein 67 – findes ikke i UniQ

  Hvalpen vokser ikke mere, hvis den får meget protein. Men den vokser for hurtigt af for megen mad

  17 % Fedt
  Fedtsyrerne stammer fra vegetabilske olier og fisk. START har derfor et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.
  Fedt er det stof, der giver mest energi ved forbrænding. Fedt er energitilførsel i koncentreret form. Omega fedtsyrerne er essentielle og samtidig polyumættede.
  Omega 3 kommer fra fisk og Omega 6 kommer fra korn.
  Olien i START er rapsolie, der har et meget højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Disse har betydning for pels og skind (fedt og smidighed)
  Nogle fedtsyrer kan hunden selv danne, andre skal tilføres (essentielle). I UniQ serien er der tilført mange essentielle.
  Fedt er forgængeligt og kan harske. Det betyder, at det er nødvendigt at tilsætte antioxidanter . I UniQ er E- vitamin brugt som antioxidant. E-vitamin er en naturlig antioxidant. Opbevaringstid, lys og fugt de værste syndere i forhold til at bevare fedtets kvaliteter. Derfor er frisk foder altid det bedste – START leveres derfor mere frisk end andet foder på markedet.
  Emballage og opbevaring betyder meget for, at fedtets kvalitet bevares. Derfor er UniQ seriens poser sorte indeni og fuldtsvejsede, samt af en både vejr- og solbestandig folie.
  Af hensyn til miljøet er den nye folie i UniQ serien genanvendelig og udgør ingen fare for grundvand, ligesom den kan brændes i forbrændingsanlæg uden fare.

  3% Træstof (råfibre)
  Råfibre er uopløselige og tjener til at opsuge vand og sikre en vis fylde i tyktarmen. Fibre påvirker gennemløbstiden af maden.

  6,5% Råaske
  Råaske er udtryk for mineraldelen

  27% Kulhydrater
  Kulhydrater giver energi og virker på tarmfunktionen.
  Kulhydrater findes i opløselige og ikke opløselige former. Bemærk at der ikke er mange kulhydrater i forhold til andre foder typer . Er kulhydrater opgivet som NFE er det inkl.. råaske og træstof. Opløselige kulhydrater findes i korn og majs. I hvor høj grad de kan optages afhænger af behandlingen før og under produktion. UniQ serien er råvarerne opvarmet mindst to gange, først under blanding, dernæst er foderet bagt. Det er også vigtigt, at hunden har enzymer til at kunne nedbryde kulhydraterne.

  7% Vand
  I forhold til andre produkter er vandindholdet meget lavt. Det normale er 10 % og derover. Man kan også sige, at du får en rabat på 3 %.

  Mineraler – calcium: fosfor i forholdet 1,1:0,9
  Alle mineraler er beregnet
  Mineraler udgør kun 0,7 % af kroppen, men arbejder sammen med vitaminer og enzymer.
  Macro mineraler: Calcium, fosfor, magnesium, natrium og chlorid. Indhold af calcium og fosfor er opgivet pr. 100 gram. Calcium og fosfor er beregnet og justeret i forhold til, hvad hver enkelt råvarerbidrager med. Der skal derfor ikke tilsættes ekstra tilskud af disse mineraler, da fremstilling og beregningen er tilpasset din hvalps vækst.
  Calcium og fosfor spiller sammen og er disse i ubalance vil det give problemer med skelettet, herunder også hofteledsdysplasi (HD).
  For højt fosfor indhold kan også give nyreskader. Ensidig fodring med kød vil give overskud af fosfor. Derfor kan kallun være farlig.
  START har et højere indhold generelt af vitaminer og mineraler sammen med et nøje afbalanceret indhold af calcium og fosfor der tilgodeser optimal vækst.
  START kan også bruges af drægtige og diegivende tæver, der også kræver højere indhold. Det er målt, at overfede hvalpe indeholder mere calcium end normale. Det betyder, at du ikke må fodre for kraftigt. Både for meget og for lidt calcium og fosfor kan give hvalpen problemer.
  Ingen studier viser, at der er forskel på hurtigt voksende racer og andre med hensyn til behov for calcium og fosfor.
  Micro mineraler: Kobber, mangan, kobolt, zink, jod, jern, selen
  Selen er tilsat og virker sammen med vitamin E og visse enzymer.
  Zink er et essentielt mineral. Zink mangel kan ses på pelsen. Calcium kan binde zink og for meget calcium kan derfor give mangel på zink. Fisk har et meget højt indhold af zink.
  Med START undgår din hvalp problemer forårsaget af mineralmangel og forkert sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte mineraler til foderet og derved forrykke balancen.

  Vitaminer
  Alle vitaminer er tilsat
  A, D, E, er fedt opløselige. De lagres op og bygges ind i kroppen.
  C og B er vand opløselige og lagres kun i meget ringe omfang i kroppen.

  • A-vitamin. Naturlige kilder til A-vitamin er lever, fiskelever olie, grønsager og mælkeprodukter. A- vitamin har en vital rolle for syn, stofskifte, skellet, udvikling af tænder og reproduktion. A- vitamin er ikke vand opløseligt og kan gemmes i leveren. For meget A-vitamin, trækker calcium ud af skelettet. Det kan betyde, at hvalpen får anormal benvækst og nervesvækkes. For hvalpen er A- vitamin mængden derfor særlig vigtig og hvalpen har heller ikke nået at lagre noget i leveren.
  • C-vitamin. Der er ikke tilsat C-vitamin i UniQ-serien. Hunden kan selv danne vitamin C i leveren.
  • D- vitamin .Naturlige kilder er sol, fiskeleverolier og mælkeprodukter. D- vitamin spiller en vigtig rolle i regulering af calcium/fosfor niveauet, idet den stimulerer leveren til at holde på calcium. Derfor har vitaminet indflydelse på knogledannelse og nerve- og muskel kontrol. Tegn på mangler er ”Engelsk syge” og dårlig udvoksning af permanente tænder.
  • E- vitamin. Vitamin E er tilsat og naturligt konserveringsmiddel i UniQ – serien. Naturlige kilder er kold pressede olier, kød, nødder. Vitaminet er fedt opløseligt og lagres i leveren. Vitaminet indgår i de fleste af kroppens stofskifter. Tegn på mangler er svækket immunforsvar, , problemer med nethinden og ved drægtighed

  B – vitamin komplekset, som består af nedenstående:

  • B 1 – thiamin. Mangel betyder: Tab af appetit, manglende reflekser og nerve kontrol.
  • B2 – riboflavin. Mangel betyder: Tab af appetit, vægt og diarre.
  • B6 – pyridoxine. Mangel betyder: Blodmangel, skindproblemer, dårlig vækst.
  • B12 – cobalamin. Mangel betyder: Blod problemer.
  • D – pantotensyre. Mangel betyder: Hårtab, diarre.
  • Niacin. Mangel betyder: Mangel på appetit og vægt, betændte gummer.
  • Biotin. Mangel betyder: Ringe hårlag, tørt skind , diarre.
  • Folinsyre. Mangel betyder: Problemer med benmarv og blod.

  Med UniQ START hundemad undgår din hvalp problemer forårsaget af vitaminmangel og forkert vitaminsammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte vitaminer til foderet og derved forrykke balancen.

  Indhold: Kylling, Brødhvede, fisk, vegetabilsk olie med højt indhold af polyumættede fedtsyrer, svinefedt, fiber af rodfrugter, ris, byg, majs, mælk og mejeriprodukter, gær, æg, mineraler og vitaminer.