UniQ Basic

På lager

Premium hundemad der er udviklet specielt til voksne hunde. BASIC er et fuldfoder, det betyder, at alle de nødvendige næringsstoffer, som din hund har brug for, er tilpasset foderets energi indhold.


FODERET SKAL AFHENTES I VORES BUTIK.


Mere info nedenfor.

DKK 459
Produktbeskrivelse

Detaljer

Kvalitets fuldfoder til voksne hunde – Blå label

UniQ BASIC er et super premium hundemad der er udviklet specielt til voksne hunde.
BASIC er et fuldfoder, det betyder, at alle de nødvendige næringsstoffer, som din hund har brug for, er tilpasset foderets energi indhold. Din hund er derfor sikker på at få de korrekte mængder af næringsstoffer. Foderet indeholder også alle de vitaminer og mineraler, som din hund har brug for. Du bør derfor undgå at tilsætte mineraler og vitaminer for ikke at ødelægge denne balance.

Med BASIC hundemad sikrer du din hund sundhed og vitalitet et helt liv igennem. Som basisfoder vil du altid opleve, at din hund har en flot blank pels og en afføring, der altid er 100% i orden. Og undskyld, men du ved det fra dig selv, at hvis din mave er i orden, så har du det godt. Efter en måneds fodring med BASIC oplever mange, at deres hundes pels får øget glans.
BASIC leveres altid frisk. Vi angiver selvfølgelig produktionsdato, så du selv kan se, hvornår det er produceret.

Fodervejledning
Du kan give UniQ BASIC hundemad både i tør form og opblødt i vand. Sørg for at din hund altid har adgang til frisk vand.
Vejledende fodermængder er 11 – 18 gram pr. kilo hund pr. dag. Men du er den bedste til at se på din hund, hvor meget den skal have.
Du bør behandle færdigblandet portion som en ferskvare. Du bør derfor ikke lade den stå i stuetemperatur hele dagen.
Vil du gerne give ekstra kan du komme lidt A-38 eller en rå æggeblomme i en gang i mellem.

Det gør maden for din hund

Energi indhold i foderet – 390 Kcal eller  1630 kj
Energien i maden kommer primært fra højt omsættelige proteiner og fedt. Herudover tæller kulhydraterne også med som energikilde

Dagsbehov, som er angivet i fodervejledningen, er derfor kun vejledende.

Motion, hård træning og jagt øger energibehovet. Eksempelvis er energi behovet på jagt det dobbelte af behovet i hvile. En hårdt arbejdende hund er en, der flere gange i løbet af ugen skal arbejde i flere timer. Hunden henter knap 2/3 dele af sit energiforbrug fra fedt, ¼ del fra proteiner og resten fra kulhydrater. Arbejder din hund hårdt flere gange i løbet af ugen, anbefales det at fodre med POWER.

21% Proteiner
Proteinerne i UniQ BASIC hundemad kommer fra fisk og kylling. Disse proteiner har høj omsættelighed (biologisk værdi).
Proteiner er byggestene og nødvendige i vækst og til at opbygge immunforsvar. De kan herudover forbrændes og gemmes som fedt.
Det er aminosyrerne i proteinerne hunden skal bruge.
22 forskellige aminosyrer er nødvendige. Hunde kan selv danne 12. De resterende må tilsættes. Ved at vælge både kylling og fisk som proteinkilde sikres din hvalp en varieret aminosyre sammensætning af essentielle aminosyrer.
Især fisk, men også kylling har højere biologisk værdi end eksempelvis kød fra kreaturer og svin.

 • Æg 100
 • Fisk 92
 • Kylling 88
 • Okse og svinekød 78 – findes ikke i UniQ
 • Sojaprotein 67 – findes ikke i UniQ

14,5% Fedt
Fedtsyrerne stammer fra vegetabilske olier og fisk. BASIC hundemad har derfor et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.
Fedt er det stof, der giver mest energi ved forbrænding. Fedt er energitilførsel i koncentreret form. Omega fedtsyrerne er essentielle og samtidig polyumættede.
Omega 3 kommer fra fisk og Omega 6 kommer fra korn.
Olien i UniQ BASIC er rapsolie, der har et meget højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Disse har betydning for pels og skind (fedt og smidighed)
Nogle fedtsyrer kan hunden selv danne, andre skal tilføres (essentielle). I UniQ serien er der tilført mange essentielle.
Fedt er forgængeligt og kan harske. Det betyder, at det er nødvendigt at tilsætte antioxidanter . I UniQ er E- vitamin brugt som antioxidant. E-vitamin er en naturlig antioxidant. Opbevaringstid, lys og fugt er de værste syndere i forhold til at bevare fedtets kvaliteter.. Derfor er frisk foder altid det bedste – BASIC hundemad leveres derfor mere frisk end andet foder på markedet.
Emballage og opbevaring betyder meget for at fedtets kvalitet bevares. Derfor er UniQ seriens poser sorte indeni og fuldtsvejsede, samt af en både vejr- og solbestandig folie.
Af hensyn til miljøet er den nye folie i UniQ serien genanvendelig og udgør ingen fare for grundvand, ligesom den kan brændes i forbrændingsanlæg uden fare.

3,5 % Træstof (råfibre)
Råfibre er uopløselige og tjener til at opsuge vand og sikre en vis fylde i tyktarmen. Fibre påvirker gennemløbstiden af maden.

6,5 % Råaske
Råaske er udtryk for mineraldelen
35 % Kulhydrater
Kulhydrater giver energi og virker på tarmfunktionen.
Kulhydrater findes i opløselige og ikke opløselige former. Bemærk at der ikke er mange kulhydrater i forhold til andre foder typer . Er kulhydrater opgivet som NFE er det inkl.. råaske og træstof. Opløselige kulhydrater findes i korn og majs. I hvor høj grad de kan optages afhænger af behandlingen før og under produktion. I UniQ serien er råvarerne opvarmet mindst to gange, først under blanding, dernæst er foderet bagt. Det er også vigtigt, at hunden har enzymer til at kunne nedbryde kulhydraterne.

7% Vand
I forhold til andre produkter er vandindholdet meget lavt. Det normale er 10 % og derover. Man kan også sige, at du får en rabat på 3 %.
Mineraler – forhold calcium: fosfor 1,1:0,9
Alle mineraler er beregnet. Mineraler udgør kun 0,7 % af kroppen, men arbejder sammen med vitaminer og enzymer.
Macro mineraler: Calcium, fosfor, magnesium, natrium og chlorid. Indhold af calcium og fosfor er opgivet pr. 100 gram. Calcium og fosfor er beregnet og justeret i forhold til hvad, hver enkelt råvare bidrager med. Der skal derfor ikke tilsættes ekstra tilskud af disse mineraler.
Calcium og fosfor spiller sammen og er disse i ubalance vil det give problemer med skelettet, herunder også hofteledsdysplasi (HD).
For højt fosfor indhold kan også give nyreskader. Ensidig fodring med kød vil give overskud af fosfor. Derfor kan kallun være farlig.
Micro mineraler: Kobber, mangan, kobolt, zink, jod, jern, selen. Selen er tilsat og virker sammen med vitamin E og visse enzymer.
Zink er et essentielt mineral. Zink mangel kan ses på pelsen. Calcium kan binde zink og for meget calcium kan derfor give mangel på zink. Fisk har et meget højt indhold af zink.
Med UniQ BASIC hundemad undgår din hund problemer forårsaget af mineralmangel og forkert sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte mineraler til foderet og derved forrykke balancen.

Vitaminer
Alle vitaminer er tilsat
A, D, E, er fedt opløselige. De lagres op og bygges ind i kroppen.
C og B er vand opløselige og lagres kun i meget ringe omfang i kroppen.

 • A-vitamin. Naturlige kilder til A-vitamin er lever, fiskelever olie, grønsager og mælkeprodukter. A- vitamin har en vital rolle for syn, stofskifte, skellet, udvikling af tænder og reproduktion. A- vitamin er ikke vand opløseligt og kan gemmes i leveren. For meget A-vitamin, trækker calcium ud af skelettet.
 • C-vitamin. Der er ikke tilsat C-vitamin i UniQ-serien. Hunden kan selv danne vitamin C i leveren.
 • D- vitamin .Naturlige kilder er sol, fiskeleverolier og mælkeprodukter. D- vitamin spiller en vigtig rolle i regulering af calcium/fosfor niveauet, idet den stimulerer leveren til at holde på calcium. Derfor har vitaminet indflydelse på knogledannelse og nerve- og muskel kontrol. Tegn på mangler er ”Engelsk syge” og dårlig udvoksning af permanente tænder.
 • E- vitamin. Vitamin E er tilsat og naturligt konserveringsmiddel i UniQ – serien. Naturlige kilder er koldpressede olier, kød, nødder. Vitaminet er fedt opløseligt og lagres i leveren. Vitaminet indgår i de fleste af kroppens stofskifter. Tegn på mangler er svækket immunforsvar,    problemer med nethinden og ved drægtighed.

B – vitamin komplekset, som består af nedenstående:

 • B 1 – thiamin. Mangel betyder: Tab af appetit, manglende reflekser og nerve kontrol.
 • B2 – riboflavin. Mangel betyder: Tab af appetit, vægt og diarre.
 • B6 – pyridoxine. Mangel betyder: Blodmangel, skindproblemer, dårlig vækst.
 • B12 – cobalamin. Mangel betyder: Blod problemer.
 • D – pantotensyre. Mangel betyder: Hårtab, diarre.
 • Niacin. Mangel betyder: Mangel på appetit og vægt, betændte gummer.
 • Biotin. Mangel betyder: Ringe hårlag, tørt skind , diarre.
 • Folinsyre. Mangel betyder: Problemer med benmarv og blod.

Med UniQ BASIC hundemad undgår din hund problemer forårsaget af vitaminmangel og forkert vitamin sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte vitaminer til foderet og derved forrykke balancen.

Indhold af proteiner: Kylling > 40%, fisk > 30%.

Indhold: Brødhvede, kylling, fisk, vegetabilsk olie med højt indhold af polyumættede fedtsyrer, fiber af rodfrugter, byg, majs, hvedeklid, mælk og mejeriprodukter, gær, mineraler og vitaminer.

Når brødhvede står først i indhold skyldes det, at UniQ anvender flereproteinkilder. Havde vi valgt ikke at have så megen fiski ville kylling have stået forrest. Men vi ønsker at din hund får proteiner (essencielle aminosyrer) fra forskellige råvarer. Andre firmaer, mener det er vigtigst at proteiner står først og derfor har de overvejende kun én proteinkilde. De tror ikke kunderne kan regne ud at hvis to produkter har samme proteinandel, ja så har de nok den samme andel af animalskprotein uanset, hvor det står i indholdfortegnelsen. UniQ vil gerne være helt åbne i forhold til hvad din hund har brug for af amino- og fedtsyrer – derfor opgør vi som de eneste en komplet analyse.