Vortex Solo Monoculars 10x36

På lager

Lille og kompakt monokikkert i god kvalitet - vandtæt og med livsvarig garanti. Lille, slank og sporty - flotte billeder, bredt synsfelt og altid ved hånden. Optiske komponenter i høj kvalitet, fuld multicoatet og et robust og gummiarmeret kikkerthus.

Den ru gummiarmering sikrer et godt greb, selv med handsker på.

DKK 1.499
DKK 1.350
Produktbeskrivelse

Detaljer

• Stort synsfelt (125 meter)
• Bak4 prismer (skarpe og kontrastrige billeder)
• Fuldt Multicoatede linseflader (lysgennemgang omkring 95%)
• Meget let kikkert (275 gram)
• Livsvarig VIP garanti

Vortex Optics yder livsvarig VIP garanti
VIP står for “Very Important Promise” og handler om dig. "Vortex Optics" lover dig, at uanset problemet eller skaden, så vil vi reparere eller ombytte din "Vortex Solo 10x36 monokikkert" uden beregning.

10x forstørrelse
Med "Vortex Solo 10x36 monokikkert" får du en kikkert som forstørrer 10x. Det er en ret kraftig forstørrelse. Emner som er 100 meter væk, vil i kikkerten være 10 meter fra dig. I visse situationer kan 10x forstørrelse være i overkanten - derfor vælger mange en kikkert med 8x forstørrelse. Den er lidt nemmere at holde stille og i nogle situationer bedre, fx når man skal følge et dyr i bevægelse (større synsfelt).

Objektivdiameter 36 mm
Når der er masser af dagslys og optikken er af en vis kvalitet, så fungerer de fleste kikkerter fint. Situationen er imidlertid en anden, når det er gråvejr eller skumring, så kommer de lysstærke kikkerter til sin ret.
Objektivets størrelse på 36 mm begrænser derfor lysgennemgangen, men du får stadig en forholdsvis lysstærk kikkert som fungerer i gråvejr og situationer, hvor lyset svigter. Har du behov for en mere lysstærk kikkert, så bør du nok gå efter en større linse, fx 42 mm.

Prismer
Kikkerten er udstyret med gode Bak4 prismer, der er fremstillet af optisk glas med et højt lysbrydningsindeks. Det giver en ensartet lysfordeling og maksimal lystransmission. Bak4 prismerne bidrager desuden til et lyst og tydeligt synsfelt med skarpe og kontrastrige billeder. I gennemsnit giver Bak4 prismer 40% bedre lystransmission end de billigere Bk7 prismer. Ønsker du den optimale kvalitet, så anbefaler Kikkertgrossisten.dk, du altid vælger en kikkert med Bak4 prismer.

Vand- og støvtæt
Det vandtætte og o-rings forseglede kikkerthus beskytter kikkerten mod regn, dug og fugt. Samtidig kan støv og snavs ikke kan komme ind og sætte sig på de optiske komponenter. "Vortex Solo 10x36 monokikkert" indeholder gasarten "Nitrogen". Gassen gør, at linserne ikke dugger ved temperaturskift. Nitrogen går ikke i kemisk forbindelse med luft eller vand, og forlænger derfor levetiden på de indvendige komponenter. Gasarten er ganske ufarlig.

125 meters synsfelt
Denne kikkert har et synsfelt på 125 meter. Det svarer til det antal meter du kan se på 1.000 meters afstand (horisontalt). Synsfeltet størrelse varierer fra model til model og ligger fra omkring 75 meter op til 150 meter for vidvinkel modellerne.

Nærfokus
Nærfokus er 5 meter, hvilket er den afstand du kan være fra emnet, og stadig have et skarpt billede. Tallet angiver således den korteste afstand kikkerten kan stille skarpt.

Vægt
Det er vigtigt, at en kikkert ikke er for tung, når den anvendes i længere perioder eller når den hænger om halsen. Med en vægt på blot 275 gram hører "Vortex Solo 10x36 monokikkert" hjemme blandt de letteste kikkerter.

Medfølgende tilbehør
Taske, beskyttelsesdæksel, bærerem

SPECIFIKATIONER:
Produktnavn: Vortex Solo 10x36 monokikkert
Forstørrelse: 10x
Diameter linse: 36x
Prismer: Bak4
Coatning: Fuldt Multicoatede linser
Synsfelt på 1.000 meter: 125 meter
Nærfokus: 5 meter
Udgangspupil: 4,5
Øjeafstand: 15 mm
Vandtæt / dugfri: Ja
Gasart: Nitrogen
Vægt: 275 gram
Garanti: Livsvarig garanti
Varenr: #60093
Medfølger: Taske, beskyttelsesdæksel, bærerem