Focus Advanced 8x42 RF m/afstandsmåler

På lager

Robust kikkert med avanceret, indbygget afstandsmåler, der også viser vinkelgrad og målets højde over horisontlinjen.


Mere info nedenfor

DKK 6.295
DKK 3.000
Produktbeskrivelse

Detaljer

Focus Advance 8x42 RF 1800m er to produkter samlet i ét - kikkert og afstandsmålere - hvilket gør den til et perfekt værktøj til jagt, langdistance-skydning, golf, sejlads og andre fritidsaktiviteter. Den er også velegnet til professionel brug. Du kan måle bredden af en flod, find ud af, hvor langt væk et vigtigt landmærke befinder sig, eller bruge den til at bestemme størrelsen på en bygning.

Anvendelsesmulighederne er mange, og kikkerten er konstrueret med en robust, slagfast gummibelægning og er vejrbestandig, så den kan bruges under de hårdeste udfordringer.

Lasertypen, der anvendes i Focus Advance, er ufarlig for øjnene og kan derfor også bruges under konkurrence med tilskuere.

Skarp og nem at bruge
Focus Advance 8x42 RF 1800m har en god optik med 8x forstørrelse og et synsfelt på 122 meter ved 1000 meter (7 grader). Antirefleks-behandlingen på flere lag giver et kontrastrigt, skarpt og klart billede selv under vanskelige lysforhold.

Justerbare øjestykker og en variabel pupilafstand (56~75 mm) gør det nemt at justere kikkerten til alle, selv hvis man bruger briller. Takket være dobbelte dioptri-justeringer kan dem med forskelligt syn på øjnene også opnå et perfekt, klart syn.

Alsidig afstandsmåler
Afstandsmålingen sker ved hjælp af lasere, der giver hurtige og nøjagtige måleværdier op til 1800 meter væk. Oplysningerne vises i selve kikkertbilledet. Funktionen er nem at bruge, og ved at holde knappen On/Measure nede kan du også få kontinuerlig måling, hvilket er meget nyttig, hvis målet bevæger sig. For at spare strøm slukkes måleren automatisk et stykke tid efter, at man har sluppet knappen.

Den avancerede afstandsmåler i Focus Advance 8x42 RF 1800m har også en indbygget vinkelmåler, der registrerer, om kikkerten vippes. Ud over den direkte afstand til motivet (sigtelinjen) kan den både vise vinklen mellem horisontlinjen og motivet samt desuden beregne den vinkeljusterede afstand (horisontale afstand) til måleobjektet. Det er også muligt at vælge en funktion, hvor kikkerten viser forskellen i højden mellem den vandrette linje og sigtelinjen for objektet. Sådanne oplysninger er værdifulde til jagt- eller langdistanceskydning, fordi det giver mulighed for at kompensere for kuglens faldkurve. Det kan også være meget nyttigt ved de lange slag på golfbanen!

 

Afstandsmålerens funktion

Focus Advance 8x42 RF 1800m har fire måleprogrammer:

 1. STANDARD: Viser afstanden til målet (sigtelinjen), vinkel og horisontal afstand (vinkeljusteret afstand).
 2. RAIN: Anvendes på regnfulde dage på afstande længere end 30 meter. Kikkerten sender en kraftig laserstråle, der passerer gennem regndråberne. Derefter vises afstanden, vinklen og højdeforskellen mellem horisontallinjen og sigtelinjen på målet. Kan også bruges til at måle højden på for eksempel et træ eller en bygning.
 3. FIRST (1st): Prioriterer måling på objekter i forgrunden, for eksempel en hjort på en eng eller et golfflag. Når kikkerten har fundet et objekt i forgrunden, tændes en ring rundt om symbolet "1st" i søgeren, og der kommer samtidigt en kort vibration.
 4. LAST: Prioriter objekter i baggrunden. Nyttigt når der for eksempel er buske eller grene i vejen for målet. Kikkerten filtrerer disse fra og leder efter den længste afstand. Når kikkerten har fundet den korrekte afstand, lyser en ring omkring symbolet "LAST" i søgeren, og der kommer samtidigt en kort vibration.

 

Oplysninger, der vises i kikkerten:

 • Standard / 1st / Last.
 • Sigtelinjen mod målet / måleobjekter
 • Vinklen i grader
 • Horisontal afstand (HD) i meter
 • Højdeforskel i meter
 • Laseren er tændt
 • Kvaliteten af laserens retursignal

 

Egenskaber

 • Robust optisk og mekanisk konstruktion
 • Kvælstoffyldte optik
 • Avanceret afstandsmåler med laser
 • Kontinuerlig afstandsmåling
 • Vinkelmåling med vinkeljusteret afstand (horisontal afstand) eller højdeforskel
 • Fire måleprogrammer til forskellige situationer
 • Flerlags antirefleks-behandling
 • Justerbare øjestykker letter brugen af briller
 • Separate diopter-indstillinger for hvert øje giver den bedst mulige synsskarphed
 • Slagfast gummiforstærkning og vejrbestandig konstruktion